Vrijwilligerswerk in Nepal

Jyoti Vocational Trainings Centrum, Pokhara, Nepal

Voor de vele straatkinderen in Nepal wilde Stichting Veldwerk een job training programma opzetten, om op deze manier deze jongeren via opleiding en trainingen uit hun ellendige bestaan en de vicieuze cirkel te halen. Maar onderzoek nu 4 jaar geleden leerde ons dat de Engelse organisatie Child Welfare Scheme al vergaande plannen had in exact dezelfde richting. 1+1 = soms 3, dus hebben wij in dat plan geparticipeerd. 90 ex-straatkinderen leren daar nu een respectabel vak zie.

René Veldt woont en werkt als vrijwilliger het gehele jaar in Nepal en verleent faciliteiten aan alle projecten van Stichting Veldwerk. Daarnaast begeleidt hij vrijwilligers die tot nu toe via Stichting Veldwerk in Nepal werkzaam zijn.

Pokhara is, mijn inziens, wel een van de mooiste plekjes van Nepal. Het ligt pal onder de Annapurna Range met als prominent middelpunt de Machapurna, die ook wel de Fishtail wordt genoemd. De Himalaya's op hun mooist en zo bereikbaar.

Daarbij ligt Pokhara aan het Pewa-lake, een van de zeven meren in- en rond Pokhara. Kortom Pokhara is een mooie plaats die heel veel te bieden heeft. Maar er zit een keerzijde aan deze mooie medaille, want in de bergen achter Pokhara, waar geen weg meer naar toe leidt, is veel armoede en ellende te vinden.

Het is tussen de 5 en 10 dagen lopen (vooral klimmen en dalen) om de uithoeken achter Pokhara te bereiken. Kortom, handel en economie stelt daar weinig voor en zeker nu het politiek onveilig is komt er niets meer aan handel uit de bergen. Dat heeft grote invloed op de toch al arme families.

Lees meer over Jyoti Vocational Trainingscentrum op de site van Cross Borders...

 

 

 

 

 

 

 

 

06-04-2016

 

 

 

 

Nepal pictures